17 Mayıs 2024, Cuma

Son dakika Karaman haberleri

Fark Ödemeleri Banka Hesaplarına Yatırıldı

Fark Ödemeleri Banka Hesaplarına Yatırıldı

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca çiftçilerimizin gelirinin arttırılması ve üretimin teşvik edilmesi amacıyla Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerimize bitkisel üretim desteklemeleri kapsamında hububat ve baklagil fark ödemesi yapılmaktadır. Bu kapsamda ilimizde hububat ve baklagil fark ödemeleri üreticilerimizin hesaplarına aktarıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden konu hakkında yapılan açıklamada: “İlimizin ekonomisi büyük ölçüde tarım, hayvancılık ve tarıma dayalı sanayiye dayanmaktadır. Üreticilerimizin refah seviyesinin yükseltilmesi için tarımsal üretimin, sürdürülebilir bir şekilde kalite ve miktarının arttırılması gerekmektedir Bu anlamda üreticilerimizin dünya piyasaları ile rekabet edebilir, kaliteli ve yüksek verim almalarının sağlanmasında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Bu çalışmalar içerisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca üreticilerimizin gelirini artırarak, üretimi teşvik etmek ve ilimiz tarımının kalkınmasını sağlamak amacıyla çiftçilerimize bitkisel üretim desteklemeleri uygulanmaktadır. 

Bu desteklemeler kapsamında Ayrancı ilçesinde 621 çiftçiye 624 bin 113 TL, Kâzımkarabekir ilçesinde 636 çiftçiye 1 milyon 199 bin 326 TL ve  merkez ilçede 2.973 çiftçiye 4 milyon 601 bin 748 TL olmak üzere toplam 6 milyon 425 bin 187 TL hububat ve baklagil fark ödemesi primi çiftçilerimizin hesaplarına aktarılmıştır” dedi
yukarı çık