15 Mayıs 2024, Çarşamba

Son dakika Karaman haberleri

KARAMAN KALESİNDE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

KARAMAN KALESİNDE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

 Her gün birbirinden farklı etkinlik, gösteri ve konserlerin yapıldığı Karaman Kalesi’nde vatandaşlar; yaşlısıyla-genciyle, kadınıyla-çocuğuyla etkinliklere katılarak eğlenceli vakit geçiriyor. Vatandaşlar, çoğunluğu Karaman esnafından oluşan stantlarda ise alışveriş yapabilme imkânı buluyor.

 

Stantlar Yoğun İlgi Görüyor

Belediyenin tasarlamış olduğu Ramazan ayının ruhuna uygun stantlarda yerini alan esnaflar hallerinden memnun. Hizmetlerini ve ürünlerini tanıtabilme fırsatı bulan esnaflar, belediyenin kendilerine böyle bir ortam hazırladığı için teşekkür ettiklerini ifade ettiler. Ayrıca stantları gezerek gönüllerince alışveriş yapan vatandaşlar ise Kale’nin tarihi dokusu içinde gezebilme, alışveriş yapabilme ve eğlenme fırsatı buluyorlar.

 

“Güvenlik Ekipleri 7/24 Güvenliği Sağlıyor”

Uzun yıllar özellikle güvenlik sorunları başta olmak üzere çeşitli nedenlerle vatandaşların önünden bile geçmeye çekindikleri Karaman Kalesi, belediyenin son birkaç yıldır gayretli çalışmaları neticesinde, şu günlerde vatandaşların akın akın gittikleri ve keyifle vakit geçirdikleri bir merkez haline geldi. 7/24 gerek polis noktaları, gerekse zabıta ekipleri tarafından güvenliği sağlanan Kale’de Ramazan etkinliklerinin de yapılması ile büyük bir hareketlilik başladı. Karaman Belediyesi tarafından Kale’nin eteklerine kurulan piknik masalarında ise halk iftar yapıyor, sohbet ediyor ve dinleniyor.

 

“Karaman Kalesi’ni Tekrar Şehrimize Kazandırdık”

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız Kamil Uğurlu: “Maalesef yıllarca Karaman Kalesi gibi güzide bir yapı ve çevresi, amacına uygun kullanılamamıştır. Vatandaşlarımız, yaşanan birçok kötü hadiselerden dolayı buraları kullanmaya çekinir hale gelmişler. Karaman Belediyesi olarak bu mekânın kullanılması ile alakalı birçok çalışma yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Öncelikli olarak güvenliği sağladık ve tüm çirkin görüntülerden burayı arındırdık. Ramazan etkinliklerinin yapılması ile de vatandaşlarımız burayı son derece güzel bir şekilde kullanmaya başladılar. Ramazan Ayı sonrasında da Kale’de çeşitli etkinlikler yapmak sureti ile vatandaşlarımıza daha da sevdirmeyi düşünüyoruz” dedi.


yukarı çık