14 Mayıs 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

Karaman’da 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Karaman’da 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Başladı

 16 Eylül 2013 Pazartesi günü Ayrancı Yatılı Bölge Ortaokulunda gerçekleştirilen programa; Vali Murat Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Garnizon Komutanı J.Kd. Alb. Mustafa Akış, Cumhuriyet Başsavcısı M.Kemal Çokdinç, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı  Suat Sonay, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Ayrancı Kaymakamı Erkan İsa Erat, Kâzımkarabekir Kaymakamı Mehmet Uslu, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu yaptı. Ayrancı Kaymakamı Erkan İsa Erat ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Karaman Milletvekili Lütfi Elvan’ın konuşmalarının ardından Vali Murat Koca yaptığı konuşmasında: “Bugün; öğrencisi, öğretmeni, yöneticisi ve velisiyle, birlik ve beraberlik içinde yeni bir eğitim öğretim yılına daha başlamanın sevinci, heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Eğitim milli bir davamızdır. Bu nedenle eğitimle ilgili bakanlığımızın adı Milli Eğitim Bakanlığıdır. 

 

Sevgili Öğrenciler;

 

Sizler eğitimin temel yapı taşlarısınız. Eğitim-öğretim alanında yapılan her türlü fedakârlık, çaba, emek, yatırım sizler içindir. Sizler iyi birer insan oldukça ve iyi birey olmayı başarı ile taçlandırdıkça, bizler de mutlu ve huzurlu olacak, geleceğimize güvenle bakabileceğiz. Bu yüzden, sizler velilerinizin yaptığı maddi ve manevi fedakârlıkları, öğretmenlerinizin öğretme ve eğitme çabalarını, devletimizin sağladığı imkânları asla göz ardı etmeyin ve unutmayın. Birbirinizi kardeş olarak sevin, büyüklerinizi ve öğretmenlerinizi sayın. Kendinize büyük hedefler seçin ve onlara ulaşmak için durmadan, vazgeçmeden çaba göstermeye devam edin. Ama bu süreç devam ederken hiçbir zaman “Amaç için her yol mübahtır.” felsefesi içerisinde olmayın.

 

Değerli Velilerimiz, Okul Aile Birliklerinin fedakâr yöneticileri;

 

Okullarımız, çocuklarımızın eğitim gördüğü fiziki mekanlardır. Çocuklarımızın sağlıklı, kaliteli ve verimli bir eğitim alabilmesi için, okullarımıza sahip çıkmaya devam edelim.

 

Değerli Öğretmenlerimiz;

 

Çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında en önemli görev size düşmektedir. Ailelerimiz en değerli varlıkları olan çocuklarını, sizlere teslim etmektedirler. Sizin de asli göreviniz; bu çocuklarımızı milli, ahlâki, insani ve tüm insanlığın ortak değerleriyle yetiştirmek ve hayatta lâzım olacak bilgileri öğretmek, beceriler kazandırmaktır.

 

Günümüzde esas olan, ezbercilikten uzak, öğrencilerimizin ruhi gelişimlerini temel alan, araştırmayı, sorgulamayı, eleştirel düşünceyi destekleyen, özgüvenli, sorumluluk sahibi ve sorunlara duyarlı nesiller yetiştirebilecek bir eğitim anlayışıdır.

 

Temel amacımız; insan haklarına saygılı, demokratik değerleri özümsemiş, yeteneklerinin bilincinde, gelişmeye ve yeniliklere açık, bilginin gücüne inanan, Türkiye’nin modern dünyanın öncüleri arasındaki yerini almasına katkı sağlayacak bireyler yetiştirmek olmalıdır.

 

Ülkemiz genelinde milyonlarca öğrenci şu anda yeni bir eğitim-öğretim yılının açılışının heyecanını ve sevincini yaşıyor. 2013-2014 eğitim-öğretim yılına başlamanın  hem Karaman, hem de ülkemizdeki tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.”dedi.

 

Protokol konuşmalarının ardından Ayrancı ilçesinden bu yıl Fen Lisesini kazanan öğrencilere Vali Murat Koca ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Karaman Milletvekili Lütfi Elvan tarafından hediyeleri verildi.

 

Daha sonra Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafından Ayrancı Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinde bulunan ve yatılı pansiyon olarak yeniden düzenlenen binanın açılışı ile Ayrancı Halk Eğitim Merkezindeki Spor Salonu’nun açılışı gerçekleştirildi.

 

Ayrancı Halk Eğitim Merkezinden Ayrancı Çok Programlı Lisesine geçen Vali Koca ve beraberindeler okul binasında incelemelerde bulunduktan sonra sınıflara geçerek öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar dilediler.

Ayrancı ilçesinde gerçekleştirilen program,  Ayrancı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından alınan altı adet yangın sulama tanklarının köy muhtarlarına teslim töreniyle sona erdi.



yukarı çık