Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

07 Mayıs 2024, Salı

Son dakika Karaman haberleri

BALKUSAN KÖYLÜLERİ ŞOKTA

 BALKUSAN KÖYLÜLERİ ŞOKTA

 Ermenek İlçesine bağlı Balkusan Köyü'nde evi ve ekili arazisi olanlara Vakıflar Genel Müdürlüğü Konya Bölge Müdürlüğünce yaklaşık 3 yıllık kira bedeli olarak tam 2.000.000,00 TL ye yaklaşan miktar mağdurları şoke etti.

Konu ile ilgili olarak Güneyyurt Kasabası, Ermenek ilçesi ve Balkusan Köyünde ikamet eden yaklaşık 2354 vatandaşımızın mağdur olduğu bilgisi alındı.
Mağdur durumda olan vatandaşların katıldığı yaklaşık 50 kişilik grup ilçemiz hükümet meydanında basın açıklaması yaptılar. Açıklamayı yapan CHP Güneyyurt Beldesi Belediye Başkan Adayı ve aynı zamanda Balkusan Köyü doğumlu olan Seher Güleç GÜCAL; “Yaklaşık 700 yıllık bir tarihi olan ve yıllardır Türk Dil Bayramı'nın kutlandığı, Karamanoğlu Mehmet Bey'in türbesinin bulunduğu, ebelerimizin, dedelerimizin yaşadığı ve çok eski geçmişe sahip olduğu bir köyümüz burası. 2007 yılında Tapu Kadastro ekiplerince tapu vereceğiz diyerek geldikleri ve 2011 yılında vakıflaştırılan, şu anda üzerinde işgalci durumunda olduğumuz tarlalarımız, mezarlıklarımız, bahçelerimiz, evlerimiz ve ormanlarımız dahil her yerden kira bedeli isteniyor. Biz buradan yetkililere seslenmek istiyoruz. Gelen ihtarnameler yaklaşık 2.000.000,00 TL'ye (İki milyon Türk Lirası) ulaştı. Bizim bu miktarı ödeyecek durumumuz imkanımız yok. Biz Balkusan Köyü'nde işgalci değiliz. Biz o köyün ecdatlarından kalan nesilleriz. Biz o köyü sadece yayla amaçlı kullanıyoruz. Burada yetiştirdiğimiz ürünlerden herhangi bir gelirimiz yok. Biz sesimizi duyurmak istedik, yetkililerden bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz." denildi.
Gelen ihtarnameler, yıllar önce hayatını kaybedenlere ve aynı pafta, ada, parsel ve yüzölçümü ile ayrı ayrı her aile ferdine aynı miktarda ceza geldiği görülüyor.
Yaklaşık 3 yıllık kira bedeli olarak gelen ihtarnameler otuz gün içinde ödenmesi aksi halde, ödenmeyen ecrimisil, emlak birimlerince 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme alacaklarının tahsil usulü hakkında kanun hükümlerine göre takip ve tahsil edilmek üzere yetkili birimlere intikal ettirileceği bildiriliyor.







Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık