12 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

Hububat ve Baklagil Fark Ödemesi Desteği İcmalleri Askıda

Hububat ve Baklagil Fark Ödemesi Desteği İcmalleri Askıda

 Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet ÖZTİRYAKİ,  “Karaman İli Merkez İlçe’ye ait köy ve beldelerden müracaat eden çiftçilerimizin hububat ve baklagil ürünü müstahsil makbuzları(satış) ile ilgili bilgiler İl Müdürlüğümüz tarafından Bakanlığımız Çiftçi Kayıt Sistemi’ne aktarılmıştır. Bu bilgilere göre her köy için  hububat ve baklagil fark ödemesi desteği normal hak edişlerine esas teşkil edecek  Çiftçi Detayındaki İcmaller(icmal-1)   22-29 Mart 2013 tarihleri arasında  kendi Köyünde/Mahallesinde, İl Müdürlüğümüz ve Merkez Ziraat Odası Başkanlığında olmak üzere 5 (beş) işgünü askıya çıkartılmıştır.
Çiftçilerimizin öncelikle askı belgelerinde isimlerinin bulunup bulunmadığını,  T.C. kimlik numaraları ve toplam destekleme miktarlarını kontrol etmeleri gerekmektedir. Maddi hatalara ilişkin olarak yazılı itirazlar askıda kalma süresi zarfında 5 (beş) işgünü içerisinde İl Müdürlüğümüze yapılacaktır.” dedi.
İtiraz olmadığı takdirde icmallerin kesinlik kazanacağını ifade eden ÖZTİRYAKİ, çiftçilerin mağdur olmamaları için askı belgelerinin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini, aksi takdirde askı süresince herhangi bir itiraz olmaz ise icmallerdeki bilgiler doğru kabul edileceğini, daha sonra yapılacak itirazların değerlendirmeye alınmayacağını ve herhangi bir hak doğurmayacağını sözlerine ilave etti. 

yukarı çık