11 Mayıs 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

HUBUBAT VE BAKLAGİL FARK ÖDEMESİ İCMALİNİ GÖNDEREN İLK İL KARAMAN

HUBUBAT VE BAKLAGİL FARK ÖDEMESİ İCMALİNİ GÖNDEREN İLK İL KARAMAN

 İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet ÖZTİRYAKİ konu hakkında yaptığı açıklamasında: “2012 üretim sezonu Hububat ve Baklagil Fark Ödemesi Desteği Normal Fark ödemesi icmalleri (icmal-1) Hububat ve Baklagil Fark Ödemesine ilişkin İl Komisyonu tarafından imzalanarak Bakanlığımıza ilk il olarak gönderilmiştir. 27.06.2012 tarih ve 28336 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye Tarım Havzaları Destekleme Modeline göre 2012 yılı ürünü hububat ve baklagil fark ödemesi desteğine ilişkin icmal Bakanlığımıza fakslanmıştır. 

Uydu Tabanlı Parsel Tanımlama Modeline göre elektronik ortamda verim ataması yoluyla tespit edilen verim miktarı üzerinden ödeme yapılacaktır. İlimiz Merkez, Ayrancı ve Kazımkarabekir ilçelerine toplam 3.920 işletmeye 4 milyon 852 bin TL tutarında ödeme yapılacaktır.

Kadastro Kanununun 22-A Maddesi gereği yapılan güncelleme ve arazi toplulaştırma çalışması yapılan köylerimizdeki çiftçilerimizden askı listesinde isimleri çıkmayanlarla ilgili Bakanlığımızın çalışmaları devam etmekte olup, çalışmanın tamamlanmasını mütakiben onlara da ödeme yapılacaktır” dedi.

yukarı çık