12 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

Karaman'da Elma Cipsi Fabrikası'mı Geliyor

Karaman'da Elma Cipsi Fabrikası'mı Geliyor

 Ülkemiz elma üretiminin önemli bir merkezi olan İlimizde “Cipslik Elmanın” üretilebilmesi için Mehmet Ali ÇAVAŞ İle birlikte İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet ÖZTİRYAKİ Isparta İlinde Bulunan Elma Cipsi yapan fabrikada incelemede bulundu.

             1990’lı yıllarda kurulan fabrikada, daha önceki yıllarda 120 ton/gün kapasite ile elma cipsi üretimi yapılarak ihracat yapıldığı, son yıllarda ise yıllık 30.000 ton elma  işlenerek 2000 ile 3000 ton arasında elma cipsi üretimi yapılarak  iç piyasaya satış yapıldığı firma yetkilileri tarafından belirtildi. Yapılan görüşmede tarçın ve muz aromalı elma cipsi üretimi için çalışmalar yapıldığı ,yeni paketle çıtır elmanın sunulduğu da ifade edildi.

           Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “ İlimizin elma üretim potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda Karaman’da da elma cipsi üretiminin yapılabileceği, bunun için AR-GE çalışmalarının önemli olduğu ayrıca ilimizde elma cipsi fabrikasının kurulması, Karaman‘ın elmada bir marka şehri olmasına da katkı sağlayacağı”  belirtildi. İlimizde bulunan meyve suyu fabrikası Döhler Gıda San.Tic.A.Ş. Karaman İşletme Müdürü Mahmut BEBEK’in İl Müdürümüzü ziyareti esnasında elma cipsi üretimi konusu görüşüldü.İşletme Müdürü; “bu ay yönetim kurulu toplantılarında bu konuyu gündeme taşıyacağını belirterek meyve aroması üretimi yaptıklarını, meyve aromalı elma cipsi üretiminin de yapılabileceğini ” ifade etti.


yukarı çık