12 Mayıs 2024, Pazar

Son dakika Karaman haberleri

KARAMAN’DA KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞIYOR İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMASI

KARAMAN’DA KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞIYOR İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMASI

 Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen yarışmaya Vali Murat Koca’nın eşi Vildan Koca, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’nun eşi Hilal Uğurlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Öztiryaki ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Yarışma öncesinde konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Öztiryaki, “Medeniyetlerin devletleri hatta insanlık tarihini erkeklerde beraber inşa eden kadınlar günümüzde de bu katkısını devam ettirerek hem sosyal hem de aile yaşantısında üslendiği görevleri başarıyla yerine getirmektedir. Hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlar toplumların geleceğinin şekillenmesinde değerli katkılarda bulunmakta ve yeni nesillerin karşılıksız ve sevgi ile yetiştirerek geleceğe hazırlamaktadır. Ülkemiz ekonomisinin pek çok alanda olduğu gibi tarımsal alanda da erkeklerden daha fazla kaktı sağladığına inandığım kadınlarımız fedakar ve özverili bir çalışma sergilemektedir. Günümüz dünyasında kadınlar artık her alanda her meslek dalında başarılı işler yapmaktadırlar. Bu bağlamda kadın çiftçilere götürülen eğitim yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda kadın çiftçilerin performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu artırmak amacı ile ilk kez 2004 yılında yapılan kadın çiftçiler yarışıyor bilgi yarışması kamuoyunda ve medyada ilgi ile karşılanmakta olup her yıl yapılmaktadır. Yarışmaya katılan kadın çiftçilerimizin medeni cesaretini tebrik eder başarılar dilerim dedi.
Başyayla ilçesinden Asiye Bulut, Mesudiye’den Ayçe Çelik, Morcalı’dan Cennet Karaca, Değirmenbaşı’dan Cennet Uysal, Kazımkarabekir ilçesinden Cihan Çeçen, Kisecik beldesinden Yeter Tarlacı, Ermenek ilçesinden Sema Öztürk, Sudurağı beldesinden Rukiye Kayar, Narlıdere’den Meryem Çınar ve İhsaniye’den Fatma Taşer’in katıldığı yarışma sonunda sorulan 15 sorudan 10’una doğru yanıt veren ve yarışmaya Morcalı köyünden katılan Cennet Karaca aldığı 100 puanla birinci olurken, ikinci 80 puanla Fatma Taşer oldu. Yarışmanın üçüncüsü sorulan altın soru ile belli oldu. Soru sonunda üçüncü Ayşe Çelik oldu.
Kadın Çiftçiler Yarışıyor yarışmasının il birincisi Cennet Karaca’ya ödülünü Vali Koca’nın eşi Vildan Koca verirken, Karaca, Ankara’da yapılacak olan Bölge yarışmalarında Karaman’ı temsil edecek.






yukarı çık