11 Mayıs 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

Kâzımkarabekir Arazi Toplulaştırması Toplantısı Yapıldı

Kâzımkarabekir Arazi Toplulaştırması Toplantısı Yapıldı

 amacıyla İlimiz Kâzımkarabekir İlçemizde 17 Ocak 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak uygulama alanı ilan edilen Kazımkarabekir-Kızılkuyu Arazi Toplulaştırması ve Tarla içi Geliştirme Hizmetleri Projesinin Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Bilgilendirme toplantısına İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet öztiryaki, kâzımkarabekir ilçesi il gıda, tarım ve hayvancılık müdürü ali çakar, ziraat odası başkanı emir aksay, kazımkarabekir ilçesi sulama kooperatifi başkanı ali rıza alanlı ile gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı tarım reformu genel müdürlüğünden proje sorumlusu teknik elemanlar, yüklenici firma yetkilisi ve kazımkarabekir çiftçileri katıldılar.

Bilgilendirme toplantısında bir açıklama yapan il gıda, tarım ve hayvancılık müdür vekili mehmet öztiryaki: “İlimizde arazi toplulaştırma çalışmaları hızla devam etmektedir. 2012 yılında ihalesi ve yer teslimleri yapılan Kâzımkarabekir İlçesi ve Kızılkuyu Köyleri ile birlikte toplam 9 Köyümüzde toprak numuneleri alınarak arazi derecelendirme çalışmaları blokların oluşturulmuş ve tarla içi yolları belirleme çalışmaları devam etmektedir. 9 köyümüzde 2012 yılı içinde çiftçi mülakatları alınarak tarla içi yollarla birlikte yeni parsellerin oluşturulmasına başlanacaktır. Kâzımkarabekir İlçesi ve Kızılkuyu Köyümüz ile birlikte Mecidiye, Karalgazi köyleri ve Merkez İlçe Mesudiye, Kaşoba, Süleymanhacı, Yazılı ve Boyalıtepe köylerinin yeni oluşturulacak parselleri askıya çıkartılarak çalışmalar tamamlanacaktır. Ayrıca 2012 yılında Ayrancı Merkez İlçe ve 9 Köyünün de 2013 yılında ihalesinin yapılarak toplulaştırma çalışmalarına başlanacaktır.

Kâzımkarabekir İlçesinde arazi toplulaştırma çalışmaları 13.965 hektar alanda 7280 adet tarım arazisi parseli üzerinde çalışılacak, 395 km tarla içi yolu yapılacaktır. İşin başlama tarihi 15.01.2013, bitim tarihi de sözleşme gereği 13.02.2015 olarak belirlenmiştir.

İlimiz Türkiye genelinde 3083 sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu Uygulamaları çerçevesinde; birinci sırada toplulaştırmasını tamamlayan iller arasında yer alacaktır. İlimizin toplulaştırma çalışmalarında en ön sırada yer almasını sağlayan ve toplulaştırma programına alınmasında yoğun çaba sarf eden Milletvekillerimiz Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Lütfi Elvan Ve Mevlüt Akgün'e teşekkür ediyorum” dedi.

Bilgilendirme Toplantısında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünden Proje sorumlusu teknik elemanlarca Arazi Düzenlemesi ve Toplulaştırma çalışmaları ile ilgili çiftçilere sunumlarını yaparak bilgiler vermişlerdir. Yüklenici firma yetkilisi de Kazımkarabekir İlçesinde yapılacak çalışmalarla ilgili çiftçilerimizi bilgilendirmiştir. Bilgilendirme toplantısının son bölümünde ise çiftçiler Arazi Toplulaştırması ile ilgili sorularını dile getirmişler, Bakanlık yetkililerinden bilgi almışlardır.

yukarı çık