13 Mayıs 2024, Pazartesi

Son dakika Karaman haberleri

SULUOVA TDİOSB TEKNİK GEZİSİ YAPILDI

SULUOVA TDİOSB TEKNİK GEZİSİ YAPILDI

 Bundan sonra yapılacak olan genel yerleşim planı, üst yapı modül projeleri ve alt yapı projelerinin hazırlanması işlemlerini daha önce yapılmış olan Amasya Suluova TDİOSB ’nin incelenerek konu ile ilgili fikir edinilmesi amaçlı teknik gezi düzenlenmiştir.

İncelemelerde bulunulan Amasya/Suluova TDİOSB besi sığırı işletmelerinde 10.000 büyük baş kapasiteli 67 adet besi işletmesi parseli ve 10 adet sanayi parseli olmak üzere toplam 77 adet parsel bulunmaktadır. Bu parsellerden hali hazırda 6 adeti faaliyette olup, 3 adeti inşaat aşamasındadır. Bunlardan 8 adeti TKDK(Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) tarafından finanse edilmiştir. Amasya/Suluova TDİOSB besi sığırı işletmelerinde alt yapı projeleri tamamlanmış olup, OSB içerisinde 1 adet 2 megawattlık biyogaz üretim tesisinin kurulu olduğu görülmüş ve çalışmalar yerinde izlenmiştir.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada;“ İlimizde kurulması planlanan Türkiye ‘de ilk TDİOSB süt sığırcılığı OSB ile ilimiz süt üretimine günlük yaklaşık 130 ton süt girdisi sağlanacak ve İlimizdeki Süt işleme tesislerinin bu yöndeki taleplerine belli ölçüde cevap verilmiş olacaktır. Ayrıca TDİOSB içerisinde kurulması planlanan 4 megawattlık enerji üretimi yapacak olan biyogaz tesisi kurulması planlanmıştır. Bu tesisin faaliyete geçmesi ile bölgedeki gübre atıkları ve hali hazırda işlenemeyen ilimiz kanatlı hayvanlarına ait gübreler tesiste değerlendirilebilecektir.”denildi.

yukarı çık