Web Tasarım kuş kovucu Plastik Kuşkonmaz Tekirdağ çilingir plastik kuşkonmaz tel Tekirdağ yat turu Tekirdağ web tasarım Plastik Kuşkonmaz iş elbiseleri tekirdağ organizasyon

27 Nisan 2024, Cumartesi

Son dakika Karaman haberleri

MHP'li Kalaycı: "Asgari ücretten vergi alınmasın"

MHP'li Kalaycı:

 Asgari ücretten vergi alınmaması amacıyla verdiği kanun teklifi hakkında bugün TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, siyasi partilerin teklife destek vermesini istedi. 
Net asgari ücret 2013 yılının ilk altı aylık dönemi için 773 lira, ikinci altı aylık dönemi için de 804 lira olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla bu ay, asgari ücretlilerin aylığında 33 lira 22 kuruşluk artış yapılmıştır. Günlük artış yaklaşık 1 liraya karşılık gelmektedir.

Devletin resmi istatistik kurumu olan TÜİK, Asgari Ücret Komisyonuna sunduğu çalışmada, tek bir işçinin aylık harcamasını Kasım 2012 ayı itibariyle 1.025,40 lira olarak hesaplamıştır. Ancak, asgari ücret belirlenirken bu çalışma dikkate alınmamıştır.

TÜRKİŞ tarafından yapılan hesaplamaya göre, 2012 Aralık ayı itibariyle dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı 985 liradır. Mevcut asgari ücret gıda harcamasını bile karşılamamaktadır.

Bugünkü asgari ücret, sefalet ücretidir. Karın tokluğuna çalışan bir kişinin maliyeti bile bu asgari ücretten fazla olur. Zaten AKP zihniyeti her alanda taşeronlaşmayı yaygınlaştırarak bir sömürü düzeni kurmuş ve asgari ücretlileri çağdaş köleler olarak görmektedir.

Asgari ücretli geçinemiyor. Taşeron işçileri geçinemiyor. Bu parayla nasıl geçinsinler ki?

Yine enflasyona ezdirmedik masalını okumayın. Hani Türkiye zenginleşmişti, nerede kişi başına 10 bin dolar gelir? Milli gelirden payını alamayan işçiler, size haklarını helal etmiyor.

Asgari ücretliler, taşeron işçileri şiddetli geçim sıkıntısı nedeniyle borç batağına girmiştir.

Merkez Bankası raporlarına göre, tüketici kredisi borcu bulunanların yüzde 53’ü ücretli çalışanlardır. Yine tüketici kredisi borcu bulunanların yüzde 39’unu 1.000 lira ve altında geliri bulunanlar oluşturmaktadır. 

AKP Hükümetinin asgari ücretlileri, işçileri nasıl borçlu hale getirdiğini, nasıl süründürdüğünü bu resmi rakamlar göstermektedir.

Asgari ücret, çalışanlara ailesiyle birlikte insanlık onuruna uygun bir yaşayış sağlayabilecek düzeyde olmalıdır. Asgari ücret işçinin emeğinin karşılığı olmalıdır.



Asgari ücret, mutlaka açlık sınırının üzerinde olmalıdır. Asgari ücretten vergi alınmamalıdır. 

Bu Kanun Teklifi ile asgari ücretliden vergi alınmaması ve bütün çalışanların ücret gelirlerinin asgari ücret kadar kısmının vergi dışı bırakılması sağlanmaktadır. 

Böylelikle net asgari ücret yaklaşık yüzde 7 düzeyinde artırılmaktadır. İşverene maliyette de bir değişiklik olmamaktadır.

Anayasa Uzlaşma Komisyonunda asgari ücretten vergi alınmamasının kabul edildiği açıklanmıştır. Gerekli kanun teklifini MHP olarak buraya taşıdık. Eğer tüm partiler samimilerse asgari ücretlileri sevindirecek bu teklife destek verirler. Hodri meydan.

(NOT: Asgari ücretten vergi alınmamasını öngören kanun teklifi AKP Milletvekillerinin oylarıyla reddedilmiştir.)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
yukarı çık